Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Декемврийските обороти на търговците са с 3.5% над миналогодишните

Декемврийските обороти на търговците са с 3.5% над миналогодишните

Оборотите на магазините през декември 2016 г. са били с 3.5% по-високи отколкото през същия месец на 2015 г., сочат данните на Националния статистически институт. Спрямо ноември увеличението е символично - едва с 0.1%.

Спрямо ноември най-значително нарастват покупките по пощата, телефона или интернет - с 5.3%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.8%, и търговията на дребно с фармацевтичнии медицински стоки - с 0.2%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 4.8%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2.1%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.1%.

Спрямо декември 2015 г. оборотът нараства при: търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 12.6%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 8.2%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - със 7.5%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7.4%.

По-значително намаление е регистрирано при: търговията на дребно с разнообразни стоки - с 11.9% и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 8.5%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.