Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Тръбите за "Южен поток" докараха рекордна печалба на Пристанище Варна

Тръбите за "Южен поток" докараха рекордна печалба на Пристанище Варнаснимка: btvnovinite.bg

Рекордна печалба от 13,5 млн. лв. за 2016 г., което е около два пъти повече спрямо предходната година, отчита „Пристанище Варна”, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.

Това се дължи на конюнктурата на пазара и на привлечените товари по проекта „Южен поток”, приходите от които идват не само от обработката на тръбите, но и от тяхното съхранение. Пиковата година за експорт на зърно е била 2013 г, когато през пристанището са минали 4,3 млн. тона. Иначе количеството на товарите се движи между 2,5-3 млн. тона годишно, 70 % от които се обработват на „Варна Изток”. 90 % от износа се дължи на продукцията на девненските заводи, контейнерите товари и зърното. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.