Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Китайската CRRC обмисля да изгради база в България

Огнян Герджиков и Луо ЧонгфуОгнян Герджиков и Луо Чонгфу

Премиерът Огнян Герджиков прие Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании CRRC, която е на водещо място в света по производство на транспортно оборудване. В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, китайските представители заявиха интереса си за инвестиции в железопътния транспорт на България.
 
В хода на срещата инвеститорите информираха, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Те подчертаха също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.
 
Премиерът Герджиков подчерта, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда, която да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората. Той приветства интереса на компанията към страната ни и изрази очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.