Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелов: От 1 януари по-висока заплата с 600 лв. за всеки лекар

Министър Ангелов: От 1 януари по-висока заплата с 600 лв. за всеки лекарснимка: bntnews.bg

Увеличени са трудовите възнаграждения - от 1 януари заплатите на лекарите ще бъдат по-високи с 600 лв., на сестрите - с 360 лв., а на санитарите - 120 лв. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред БНТ.

Има противопоставяне на съсловията, кризата извади всички проблеми на показ, коментира Ангелов. Сега виждаме, че броят на инфекционистите е малък, това се променя в движение, но това не може да стане изведнъж.

Проблемът на системата на здравеопазване е многогодишен, тя не е реформирана. Но сега моментът не е за предприемане на резки движения и промени. Имаме достатъчно болнични легла. България е една от страните в ЕС, която има най-голям брой болнични легла на глава от населението. България обаче е и страна, в която има голям недостиг на лекари и медицински сестри. Проблемът е в целия свят - липсата и намаления брой лекари. Тази професия като че ли в нашата страна загуби своята привлекателност, каза министър Ангелов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.