Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

И брокери на имоти мамят с клаузи в дребен шрифт

Димитыр МаргаритовДимитыр Маргаритов

Голяма агенция за недвижими имоти обвързвала клиентите си със задължение да й изплащат комисионна, дори и те да закупят огледания чрез нея имот от друго лице. Комисионната, която прибира агенцията е в размер на 3% от стойността на сделката, но не по-малко от 1000 евро без ДДС.

За измамата съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването „Още от деня” на БНТ.

Въпросната агенция излизала на едно от челните места във всички търсачки в интернет. Принципът й на работа е да събира от онлайн пространството различни оферти за продажба на недвижими имоти, които предлага на свои клиенти, дори и без да има ексклузивното право да ги продава.

Схемата, която агенцията ползвала е при оглед, организиран от нея, клиентът подписва протокол, в който с малки букви пише, че и ако впоследствие този имот не е закупен от нея, купувачът дължи комисионната. Така излиза, че в малките букви се крие едно 3-4-5 хиляди евро задължение.

Димитър Маргаритов е убеден, че това е абсолютно недопустимо решение, освен това се съдържа в документ, който не е договор, а е просто един протокол. / News.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.