Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вдигнаха данък „сгради“ в Несебър

Вдигнаха данък „сгради“ в Несебърснимка: burgas24.bg

Данъкът върху недвижимите имоти в община Несебър се увеличава от 1,2 на 1,8 промила. Това реши местният парламент. Предложението за увеличението е на кмета Николай Димитров.

В крайна сметка данъкът беше увеличен, макар и не с исканите първоначално от кмета Димитров 2,2 промила.

Новият налог беше подкрепен от общинските съветници от Български социалдемократи, ПП „Тракия“, ПП „Сила“, ГЕРБ, „Коалиция Зора“. Предложението не беше подкрепено от петима съветници от партия „Море“, като само един техен съпартиец гласува със „За“.

Малко преди гласуването на съветниците Общинска администрация в лицето на кмета Николай Димитров мотивира увеличение на данъчната ставка за имоти с няколко аргумента, като един от тях, е че много общини, сред които и черноморските общини в областта като Бургас, Поморие, Созопол, са увеличили данъците още миналата година, а в Несебър актуализация не е имало от доста време.  Въпреки актуализирането на данъка върху недвижимите имоти, държим да подчертаем, че дори след промените, данъците в Несебър ще останат по-ниски в сравнение с повечето общини, попадащи в сходна група за данъчна оценка. Средствата, които ще влязат в бюджета, ще бъдат за реализиране на редица важни проекти, които в противен случай биха се отложили и забавили във времето. Част от парите ще отидат за изграждане на обходен път на Равда (за да се избегнат задръстванията), за улици в м. Кокалу (където влезе в сила новата регулация) и в Слънчев бряг - запад, спортни зали и площадки, паркови площи и осветление, ремонт на сградата, придобита от "Български пощи" в Равда, велоалеи в Кошарица и Тънково, стадиона в Свети Влас и много др. / burgas24.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.