Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Свършиха парите по програмата за енергийна ефективност за саниране на жилищни сгради

Свършиха парите по програмата за енергийна ефективност за саниране на жилищни сградиснимка: bnr.bg

Изчерпани са парите по програмата за енергийна ефективност за саниране на жилищни сгради, потвърди министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

От министерството вече препоръчаха на кметовете да спрат временно подписването на договори. Причината е, че заради оставката на правителството не може да се гарантира приемственост в програмата, но изпълнението на одобрените вече проекти ще продължи:

Както всеки месец, така и този месец, получих регулярната справка. Тя показва, че сме стигнали 1 млрд. сключени договори с изпълнители за реализацията на одобрените за финансиране сгради и сградите , които са в процес на реализация. Това, което имам обаче като ангажимент, следейки финансовото изпълнение на програмата, тя да не надвишава 1 млрд., защото, ако надвиши и с 1 лев този 1 млрд., аз утре съм клиент на прокуратурата за безстопанственост или позволение да се сключват финансово необезпечени нови договори, в условия, в които ние сме в оставка. Аз съм предложила тази програма да бъде увеличена с още един милиард, за да може да продължи изпълнението ѝ, за да могат да бъдат сключвани нови договори по програмата, каза Лиляна Павлова. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.