Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: Плевнелиев е честен и достоен човек

Бойко Борисов: Плевнелиев е честен и достоен човек

Не съм изненадан от изявлението на президента Плевнелиев, защото говорихме по тази тема, заяви в Поморие министър-председателят Бойко Борисов.

Той подчерта, че Плевнелиев е честен и достоен, добър човек.

С него се работи прекрасно, а и още доста работа му предстои до 20 януари. Драмата е за други, които се опитаха да го унижат като говорят от негово име и да дърдорят откровени лъжи, допълни Борисов.

"Мамят хората - това си я тяхна работа, но да обясняваш на хората, че ГЕРБ е водел преговори с Елена Поптодорова? Това вече минава всякакви норми на лъжата. Това вече е в манипулация - в тяхна полза за чужда сметка. Само че никога такова нещо не е говорено. Просто вече се опитват спасявайки се панически да подвеждат хората", кометира Борисов.

Той определи като глупости твърденията, че президентската институция е гарант за европейското и атлантическо развитие. Това здравият разум не може да го допусне, възмути се премиерът.

Имало е години, в които президентската институция е правело обратното. Гарант за проатлантическата ориентация на България е ГЕРБ, отсече Борисов.

"С какво може една президентска институция да изкълчи или да обърне направлението на държавата? Посланик ли може да назначи без външния министър и решение на кабинета? Какво може? Въоръжените сили да тръгнат в друга посока ли? Или да не усвояваме европейски фондове и да не стоим всеки ден? Просто в такова отчаяние се изпаднали..."

Бойко Борисов изрази недоволство, че е предивзикван всеки ден да говори за президентските избори, а това е тема за след юни. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники