Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланикът на Франция: Не е сега времето България да се присъединява към Шенген

Посланикът на Франция: Не е сега времето България да се присъединява към Шенген

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан препоръча страната да не обвързва темата за охраната на границите си с евентуално присъединяване към шенгенската зона.

"Мисля, че е по-добре темата за Шенген да не се говори сега, защото както знаете шенгенското пространство сега не е в най-хубавото състояние", заяви Ксавие Лапер дьо Кабан пред БНТ. Той посочи, че шенгенската зона е създадена за други времена и тогава е функционирала добре, но в момента ситуацията е променена с 1 млн. мигранти само за миналата година. "Мисля, че не е сега времето да видим дали Румъния и България трябва да се присъединят към това пространство", добави той и посочи, че в ЕС вече има "различни скорости" на движение на отделните страни.

Посланикът посочи, че в момента има голям спад на мигрантите, които тръгват от Турция към гръцките острови. По думите му засега споразумението между ЕС и Анкара работи добре, а оградата, която България издига по границата с Турция има ефект. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники