Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ненчев откри изложбата "Хемус 2016" в Панаира

Министър Ненчев откри изложбата "Хемус 2016" в Панаираснимка: standartnews.com

С 50 на сто се е увеличил износа на отбранителната индустрия за 2015 година в сравнение с 2014-та.

Това бе отчетено при откриването на 12-то изложение Хемус в Международния панаир. Фирмите са продали изделия за над 640 милиона евро. Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че до 2024 година целта е бюджетът за отбрана да стигне 2 процента от БВП. В предстоящата модернизация на БА се надяваме да се включат и фирмите от отбранителната индустрия, посочи Ненчев. В Хемус 2016 участват 63 фирми и организации, от които 41 български.

Изложбата е предназначена за всички български и чуждестранни фирми и граждани, както и за организации с нестопанска цел, които осъществяват научно-изследователска, производствена и търговска дейност в областта на отбранителната техника, както и в направленията «антитероризъм» и «сигурност».

В съпътстващата програма е предвидена международна научна конференция на тема "Научните изследвания - ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности", която е под патронажа на Министерство на отбраната.

Пловдив ще е домакин на заседание на Комитета на Партньорството за бойни припаси към НАТО. Предвиждат се още стрелби на Централния артилерийски полигон „Змейово“ и демонстрации на бойни умения в екстремни ситуации на брега на Марица край Панаира. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.