Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава: България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията

Държавният глава: България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията

България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на работна среща с генералния секретар на Международната организация на франкофонията (МОФ) Микаел Жан, която е на посещение в страната ни.  

Българският държавен глава даде висока оценка на поставените пред организацията цели и постигнатите резултати в служба на мира, демокрацията и човешките права и свободи. Президентът Плевнелиев и  генералният секретар на МОФ изразиха готовност за съвместни действия в рамките на организацията за подобряването на достъпа до образование, превенцията на радикализацията и социалното изключване при младите хора.

Държавният глава и Микаел Жан споделиха и позицията за необходимостта от засилване на търговско-икономическото сътрудничество между държавите членки на МОФ. България работи за засилване на икономическите си връзки с Африка и членството в Международната организация на франкофонията разкрива възможности за нови партньорства, посочи президентът Плевнелиев.

По време на разговора президентът изрази надежда Международната организация на франкофонията да подкрепи българската кандидатура за поста на генерален секретар на Организацията на обединените нации Ирина Бокова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.