Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Даниел Митов: Никой няма намерение да напада когото и да било

Даниел МитовДаниел Митов

След анексирането на Крим се стигна до сериозни дисбаланси в региона на Черно море. Има струпване на въоръжени сили от страна на Русия. Това води до необходимостта НАТО да демонстрира готовността си да защитава всеки свой съюзник и да балансира присъствието. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов в студиото на "Денят започва".

"Предното присъствие" винаги е било под формата на учения. В акваторията на Черно море действа конвенцията от Монтрьо, която ограничава присъствието на военни кораби на нечерноморски държави в рамките на 21 дена. Това означава, че регионалните формати са силно ограничени. България не е поемала никакъв ангажимент за участие, разговорите ще продължат, инициативата е елемент от този разговор, който излишно се натовари с емоции. Излишно е да се свръхдраматизира. Никой няма намерение да напада когото и да било, подчерта Митов. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники