Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ирина Бокова: Не виждам сериозна причина да се оттегля от битката за ООН

Ирина Боковаснимка: dnevnik.bgИрина Бокова

"Не виждам сериозна причина да се оттегля. Никой от другите кандидати, дори и тези с по-лоши резултати, не го правят, защото истинското състезание тепърва предстои", казва в интервю за 24 часа българският кандидат за лидер на ООН Ирина Бокова. Тя намира призивите за излизане от надпреварата за недостойни.

"Състезанието не е приключило, тепърва предстои сериозната битка. Петте кръга вотове бяха предварителен етап на отсяване и позициониране на кандидатите", пояснява Бокова. Тя допълва, че има сериозни позиции, а успешният й старт не се е харесал на кръгове в България и извън нея, които са започнали негативна кампания.

Българският кандидат за генерален секретар на ООН смята, че от страна на правителството е имало полуподкрепата, което е и причина за влошаване на резултатите й. Бокова подчертава, че издигането на втори кандидат ще е груба политическа грешка и ще събуди недоумение. Оттук нататък тя очаква искрена и сериозна политическа подкрепа от страна на правителството и на българските институции. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.