Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Представянето на новата гранична служба на ЕС ще бъде в България

Представянето на новата гранична служба на ЕС ще бъде в Българияснимка: dnevnik.bg

Представянето на новата гранична служба на ЕС, която ще замени досегашната Фронтекс, ще се състои утре в България от еврокомисаря по вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, съобщи Европейската комисия, цитирана от БТА. Церемонията ще е на българо-турската граница.

Основната задача на службата ще бъде опазването на външните граници на ЕС в променената обстановка, свързана със сигурността и миграцията.

Граничната служба ще извършва постоянна оценка на слабите места по външните граници. На нейно разположение ще бъде постоянен контингент от 1500 европейски граничари, готови за бързо разгръщане в случай на нужда. Службата ще участва и в операциите за експулсиране на незаконно проникнали в ЕС мигранти или на чужденци, които пребивават Общността без правно основание.

Очаква се до края на годината да бъде обявена пълната оперативна готовност на граничната служба. Предвижда се нейната дейност да допринесе за възобновяването на обичайното действие на Шенгенското споразумение, частично замразено покрай стихийния миграционен поток и възобновяването на контрола по вътрешните граници от някои държави в ЕС. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.