Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът разреши на служителите на „Военна полиция“ да използват физическа сила и помощни средства в случай на абсолютна необходимост

Военная полицияснимка: kanal3.bgВоенная полиция

Парламентът разреши на служителите на „Военна полиция“ да използват физическа сила и помощни средства в случай на абсолютна необходимост. Това се случи след като Народното събрание прие текстове от Закона за военната полиция на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„За“ текстовете гласуваха 85 народни представители, „против“ - 6 и въздържали се“ – 1, с което те бяха приети. В тях е регламентирано, че абсолютна необходимост има при противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане; задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на орган на службата; при опит на задържано лице да избяга, както и да посегне на своя живот или на живота и здравето на други държавни органи. Абсолютната необходимост се отнася и за случаи при нападение срещу граждани и органи на службата, освобождаване на заложници, както и групови нарушения от военнослужещи на обществения и войсковия ред и нападения на сгради и помещения. Физическата сила и помощните средства се използват след предупреждение с изключение на случаите на внезапно нападение и при освобождаване на заложници.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.