Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българо-руската работна група в ИТ обсъди възможностите за прием на български стипендианти в руската „силициева долина“

Българо-руската работна група в ИТ обсъди възможностите за прием на български стипендианти в руската „силициева долина“

Под председателството на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и заместник-министъра на съобщенията и масовите комуникации на Руската Федерация Рашид Исмаилов в София се проведе осмото заседание на Постоянната българо-руска работна група „Информационно общество и информационни и комуникационни технологии“.

По време на заседанието двете страни се договориха да разгледат въпроса за приема на български стипендианти в Университета Инополис – най-големият технологичен парк в Русия. Бе поставена и темата за сътрудничество в областта на образователната и научно-техническата дейност с български висши учебни заведения и ИКТ компании, включително и за реализация на съвместни образователни програми и проекти, обмен на преподаватели и специалисти. Делегациите отбелязаха важността на създаването и развитието на контакти между български и руски учебни заведения.

Двете страни разгледаха идеята мобилните и пощенски оператори да развият услуги за онлайн преводи на парични средства чрез банкови карти и чрез сметки за мобилен телефон. Сред останалите теми, които бяха обсъдени са тарифната политика в областта на съобщенията в България и Русия, управлението на Интернет, съвместни инициативи за обезпечаване на трансграничната информационна сигурност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.