Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България ще подкрепя евроинтеграцията на Сърбия

Радко Влайковснимка: bgnes.comРадко Влайков

Новият български посланик в Белград Радко Влайков подкрепи безусловно евроинтеграция на Сърбия, предаде репортер на БГНЕС.

Това стана по време на срещата му в сръбската Скупщина - парламента с председателя на парламентарната група за евроинтеграция Маринка Тепич. Двамата изразиха съгласието си, че Сърбия има политически гаранции от страните-членки на ЕС, че е добре дошла в европейската общност. Според Влайков ще се стигне до разширяването на ЕС към Западните Балкани, но това зависи от самия регион и че регионалното сътрудничество е важен елемент в този процес.

"България ще подкрепя евроинтеграцията на Сърбия и по-специално в периода на своето председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Ние вече предложихме на Сърбия техническа подкрепа на своите експерти в процеса на преговорите", каза Влайков.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.