Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на отбраната Николай Ненчев: Подготвяме се за дългосрочна мисия по опазване на държавната граница

Николай НенчевНиколай Ненчев

„Бежанската криза е проблем, който пряко застрашава националната сигурност на България, и ще бъдем изключително сериозно отдадени на задачите, свързани с охраната на държавната граница“. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев днес, 21 октомври, в гр. Малко Търново, след срещата си с командирите на военните формирования и военнослужещите, които имат отговорности към опазването на границата.

„Подготвяме се за дългосрочна мисия и ще направим всичко възможно, както и досега, за да отговорим на предизвикателствата и да гарантираме сигурността и спокойствието на българските граждани“, подчерта той и поясни, че информацията за обстановката в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия, не е оптимистична.

Министър Ненчев посочи, че при необходимост в района на държавната граница могат да бъдат предислоцирани в рамките на няколко часа близо 2000 военнослужещи, подготвени за изпълнение на задачи по нейната охрана. „Виждам, че хората от малките населени места в пограничните райони са спокойни, когато нашите момчета са около тях“, каза той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.