Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Решетников: Обсъдих кандидатурата на Р. Радев с К. Нинова

Леонид РешетниковЛеонид Решетников

Кандидатурата на ген. Румен Радев за президент е била обсъдена на среща между лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на считания за най-влиятелен стратегически център в Русия - ген. лейтенант Леонид Решетников. Това каза самият той в предаването Свободна зона. А според бившия посланик на България в Москва Илиян Василев признанието на генерала, който е дългогодишен служител на външното разузнаване на Русия, отново доказва колко голямо е влиянието на така наречената пета колона у нас.
 
Според председателя на Руския институт за стратегически изследвания Леонид Решетников, разговор за кандидатурата на ген. Радев се е провел през август месец в България с няколко лидери на партии, включително и с Корнелия Нинова:
 
РЕШЕТНИКОВ: „Бях на почивка в България, и говорих с лидерите на няколко партии и обсъдиждахме. Някои знаеха за господин Радев, накой не знаеше нищо. И тя ми каза - не знам, но това е интересна идея. „
 
Решетников призна, че част от идеите в програмата на ген. Румен Радев съвпадат и с наложената в последните няколко години традиционалистка линия както в Русия, така и на Запад, която все повече взимала превес над идеите на либерализма. Все пак само действията на новия български държавен глава едва ли ще са достатъчни, за да сближи Русия и България, допълни Решетников:
 
РЕШЕТНККОВ:“ Все пак не бива да забравяме, че господин Радев е политик, а политиците говорят едно, а правят друго. Но той може да изиграе забележителна роля в този процес, но ние знаем, че България не е президентска република, трябва формирането на правителство, което в бъдеще да не може да прави неща като да се откаже от Южен поток.“
 
Казаното от Леонид Решетников опровергава думите на Корнелия Нинова, че няма външни влияния при избора на ген. Радев за кандидат на левицата, коментира бившият български посланик в Москва Илиян Василев:
 
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ - ВТОРА ЧАСТ
„ Това пряко оборва нейното твърдение, оборва тезата, че не е обсъждала кандидатурата на президента с Решетников. Това индиректно казва, че на нея й е внушено. Да не влизаме в детайли, защото ние не сме присъствали на срещата, но съвсем спокойно може да се направят някои изводи, които никак не утешителни за степента на влияни. „
 
Според Илиян Василев, така наречената хибридна война е в разгара си. Проблемът - че има много медии, които тиражират откровени лъжи за Европа и така тласкат българското общество обратно към Москва.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники