Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов поиска лидери като Виктор Орбан в Европа

Бойко Борисов и Виктор Орбанснимка: bnr.bgБойко Борисов и Виктор Орбан

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов видя необходимост заради бежанската криза в Европа да има лидери като унгарския премиер Виктор Орбан. Днес Борисов е в Будапеща, където получи от Орбан отличието "Голям кръст на унгарския орден за граждански заслуги" като "знак за хилядолетната дружба между двата народа", израз на "уважение към един изключителен политически път" и "свидетелство за усилията на България в защита на сигурността на Унгария и на Европа".

"В тази безпрецедентна криза в света - войни, бежански потоци, мигранти, неравенства, все по-тежко ще става. Винаги съм казвал, че лидери като Орбан са изключително нужни на Европа - лидери с памет, трезва оценка, оценка на опасностите, които идват", заяви Борисов. Той благодари, че с ордена Унгария стимулира всички в България, които в "жега и студ" пазят границата на цяла Европа. Българският премиер в оставка увери, че страната ни ще направи всичко необходимо тази политика на защита на европейските граници да продължи, както и борбата с престъпността, контрабандата и корупцията.

"За нас унгарците е добре да чувстваме, че има един народ на Балканския полуостров, чиито съдба, дух и история са сходни на нашите и който разбира нашето мислене и действия. Особено ценно е сега, когато Европа се държи така, все едно нищо не е научила през изминалите столетия, но всичко е забравила", заяви Орбан. Той даде да се разбере, че границите трябва да се пазят от хора, които имат дългогодишна памет.
"Знаем, че има исторически грешки, които не могат да бъдат поправени. Затова се стремим всичките ни решения да са в полза на националните интереси. Само така можем да защитим себе си и Европа", каза още Орбан. Според него съдбата на Европа се решава на границата на България.

Орбан нарече Борисов "приятел на Унгария", а лидерът на ГЕРБ обяви, че орденът е чест за цялото правителство, полицаите и военните. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.