Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Даниел Митов: Води се кампания за възстановяване на руското влияние върху България

Даниел Митовснимка: btvnovinite.bgДаниел Митов

"Води се целенасочена кампания за възстановяването на руското влияние в държави не само от НАТО, като и България е сред тях. Има много организации, които са роби на руските банки”. Това заяви външният министър Даниел Митов в "Тази сутрин" по bTV.

Митов заяви, че Русия не ни е враг. „Не става въпрос за врагове, а за интереси“, добави той. „Русия има своя интерес, но той не е български“, каза Митов, според когото българският интерес е „да бъдем част от цивилизования свят“.

„Но след всичко, което ни се говори от БСП, изникват притеснения. Новият президент трябва да работи, и не става въпрос само за отношенията с Русия. От заявките на Румен Радев става ясно, че отношенията ни с Русия ще се променят. Ние пазим българския си интерес. Посочете ми едно място, където не сме го запазили? БСП насажда такова мнение у хората. Русия е единствената държава, с която над 15 г. имаме тежък работен дисбаланс. Българската продукция дълго време не можеше да бъде изнасяна заради чисто санитарни или какви ли не проблеми", заяви външният министър.

"Големият проблем е говоренето в стил, че някой е слуга на друг. Това се говори в цяла Европа, което предизвиква истерия. Трябва да защитаваме интересите си. Русия има свой интерес, но той не е България", добави Даниел Митов.

"Идеята, че България може да бъде извадена един ден от НАТО, е проблем. Чуваме го оттук-оттам. А това не е добре. НАТО е най-големият гарант за сигурността на България. 70% от военния потенциал на света е в този съюз. Националната сигурност на страната ни зависи изключително от него", каза още външният министър. / 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники