Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Грипът продължава да настъпва, епидемия в още две области

Грипът продължава да настъпва, епидемия в още две областиснимка: btvnovinite.bg

Грипът продължава да настъпва и от днес епидемия е обявена в Софийска и Кюстендилска области, а от утре се очаква да бъде обявена такава и в Благоевградско. Пред обявяване на епидемия са Разград и Пазарджик.

Грипна епидемия вече бе обявена в Перник, Русе, Пловдив, Хасково, Габрово, Стара Загора и Монтана.

Заради грипната епидемия коледната ваканция за учениците в цялата страна бе удължена до 6 януари включително.

Причина за мярката освен по-ефективната превенция срещу грипа е и прогнозата на метеоролозите за сериозни снеговалежи и отрицателни температури в следващите дни. В Благоевград и Кюстендил ваканцията на учениците ще продължи до 11 януари.

Ще удължим ваканцията в отделни области, ако се наложи. Това заяви министърът на образованието в оставка Меглена Кунева в предаването "Денят започва" по БНТ. "Ръководя се от правилото минимален или нулев риск за децата, затова обявихме и грипната ваканция. Това не е драматично удължаване на прекъснатия учебен процес. Засега не виждаме нужда за удължаване на ваканцията след понеделник. Ако се прецени, в отделни области може да се наложи. Аз бих го подкрепила в интерес на децата", заяви тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.