Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Американски танкове у нас ще идват само за ученията, увери зам.-министър

Атанас Запряновснимка: bnr.bgАтанас Запрянов

За България не се предвижда разполагане на засилено предно присъствие на сухопътни сили от НАТО по линия на решенията от Уелс и Варшава. Американски военни ще бъдат тук за учения на ротационна основа, не говорим за постоянно присъствие на бойни американски формирования.Това увери заместник-военният министър в оставка Атанас Запрянов пред БНР.

Всяко разполагане на войски струва много пари, такъв казус (оставане на територията след учение) не съществува за нас, сигурен е Запрянов.

Атанас Запрянов е категоричен, че американски танкове тази пролет у нас ще има само за планираните учения. Те ще са в Безмер, Корен, - където е традиционната форма на ежегодните учения.

Ученията не са част от Американската инициатива за гарантиране на сигурността на европейските съюзници с осигурено "предно присъствие" - т.нар. разполагане на трета бронетанкова бригада в Полша, Балтийските страни, Румъния, заяви зам.-министърът в оставка.

У нас от пролетта ще има серия от учения заедно с американски и съюзнически бойци - адаптирано предно присъствие на Алианса. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники