Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Турция е не само добър съсед, но и важен партньор

Румен Радевснимка: bgnes.comРумен Радев

Президентът Румен Радев получи поздравления от турския си колега Реджеп Тайип Ердоган по повод встъпването си в длъжност. В телефонен разговор, който се проведе по инициатива на турския президент, бяха подчертани силните връзки между двете съседни страни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„За нас Република Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма. Ценим много високо усилията на страната в борбата с тероризма и нелегалната миграция“, заявил по време на разговора президентът Радев.

Българският държавен глава беше поздравен по повод встъпването си в длъжност и от президента на Украйна Петро Порошенко. В телефонен разговор, Порошенко пожела на президента Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с ЕС и НАТО.

"Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи“, подчерта президент Румен Радев. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.