Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Старт на предизборната кампания

Старт на предизборната кампанияснимка: nova.bg

Предизборната кампания в изборите за народни представители на 26 март се открива на 24 февруари или точно 30 дни преди деня на вота. Кампанията ще продължи до 24 март.

Общо 13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитети, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в изборите. Инициативните комитети са регистрирани в 13 изборни района, като най-много (5) са регистрирани в 25-ти район в София.

След жребия на ЦИК за номерата в бюлетината коалиция „БСП за България” ще е с номер 10, а ГЕРБ с номер 11. Партия „Воля” на Марешки е с номер 6, а Реформаторски блок-Глас Народен с номер 21. ДПС е с номер 9. Номер 1 е партия ДРОМ. Обединени патриоти са с номер 17, а Обединение ДОСТ с номер 13. Жребият отреди на АБВ и Движение 21 номер 8.

Първи старт на кампанията от София ще дадат на 24 февруари още на обяд коалиция „АБВ – „Движение 21” в бившето кино Левски.

В 18.00 часа пред паметника на Незнайния войн ще бъде открита предизборната кампания на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”.

От старата столицата пък ще тръгне ДПС. В 18.30 часа в Двореца на спорта и културата „Васил Левски” във Велико Търново ПП „Движение за права и свободи” ще открие своята национална предизборна кампания.

Политиците започват откритата агитация, затова от днес до изборите е забранено публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с кампанията.

Общо 4732-ма са кандидатите за депутати във всичките избирателни райони. Остава обаче възможността да се гласува в квадратчето "не подкрепям никого".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники