Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът: Постиженията на макроикономическо ниво трябва да създават и условия за личностно развитие и достойно заплащане

Пламен Димитров и Румен РадевПламен Димитров и Румен Радев

Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с президента на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров и с представители на ръководството на синдикалната организация. Румен Радев потвърди готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при разрешаването на важните социални и икономически въпроси.

Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, беше подчертано на срещата.

Представителите на КНСБ подчертаха пред държавния глава позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призоваха за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси.

Обща беше позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства.

Преодоляването на демографската криза в България и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също бяха сред акцентите на срещата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.