Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланик Макаров: Всяка снимка в „Русия през очите на българите” крие миг от душата на автора

Анатолий Макаровснимка: bgnes.comАнатолий Макаров

Изложбата „Русия през очите на българите” бе открита от посланика на Руската федерация у нас Н.Пр. Анатолий Макаров, предаде репортер на БГНЕС.

„Не очаквахме, че конкурсът ще предизвика толкова голям интерес сред нашите български приятели и партньори. Само за един месец получихме над 700 снимки“, заяви посланик Макаров.

На фотографиите са запечатани не само Москва и Санкт Петербург, но и най-отдалечените ъгълчета на Русия – Сибир, Далечния изток и дори Крим.

„Беше много трудно да изберем победител, защото всяка снимка беше интересна по своему. Всяка съдържаше очарованието на запечатания миг и частичка от душата на автора“, каза посланик Макаров.

Според него снимките са показали истинското лице на Русия – „такава, каквато тя е“. Той благодари на всички участници в конкурса.

12 от снимките са подредени на оградата на руското посолство в столицата. На тях може да бъде видян Московският държавен университет, Кунсткамерата в Санкт Петербург и др.

На събитието, въпреки студеното време, присъстваха десетки граждани, общественици, журналисти и др. /БГНЕС

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники