Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Евростат: Българите са на първо място по сблъсъци с насилие и престъпления

Евростат: Българите са на първо място по сблъсъци с насилие и престъпления

11% от населението на 27-те страни членки на ЕС са сблъсквали с престъпления, насили или вандалски прояви в техните държави през 2019 г. Това сочат данни на Евростат.

България е на челно място в тази статистика, като 20,2% от хората в нашата страна казват, че са се сблъсквали с прояви на насилие и престъпления в района, където живеят. Следва Гърция с 16,9%, а трета е Нидерландия с 16,3%.

В другата противоположност са Хърватия, като само 2,7% от нейните жители казват, че са се сблъсквали с насилие и криминални прояви. Този процент е нисък и в Литва – 3,2 на сто, и Полша – 4,4 на сто.

Евростат отбелязва, че от значение за изследването е и социалният статус на участниците в него. 13.4% от хората, които са застрашени от бедност, казват, че се сблъскват с престъпления и насилие в техните квартали, докато при тези, които не са заплашени от несъстоятелност, процентът е 10,6 на сто. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.