Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Турция е извикала българския посланик в Анкара

Турция е извикала българския посланик в Анкара

Късно снощи, малко след 22 часа, Министерството на външните работи на Анкара е извикало на спешна среща посланика на България Ангел Чолаков. Поводът е твърденията за намеса на Турция в изборите за президент и парламент. Новината беше обявена малко след полунощ от турската телевизия TRT. Според медията от Турция са коментирали и протестите, които се проведоха късно снощи пред турското посолство в София.

Посланикът на България е бил информиран, че твърденията на българските власти са неуместни.

На срещата с посланик Чолаков турската страна е отхвърлила твърденията, че официални институции в страната се бъркат във вътрешните работи на България и пренасочват избирателите по време на българските избори.

На срещата с българския посланик в Анкара, турската страна е изложила позиция, според която привикването на турската посланичка в българското Външно министерство и "поставянето на дневен ред на неоснователни твърдения от страна на българските институции било посрещнато с неразбиране".

На посланик Чолаков, е била връчена нота, съобщи още ТРТ. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники