Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ДПС ще сезира главния прокурор за нарушения при „златните паспорти“

ДПС ще сезира главния прокурор за нарушения при „златните паспорти“снимка: nova.bg

ДПС ще сезира главния прокурор за нарушения при издаване на т.нар. „златни паспорти”. Това каза народният представител от ДПС Хамид Хамид.

„С голямо съжаление искаме да заявим, че със законопроекта, с който искахме пълна проверка на всички случаи, в които е давано българско гражданство срещу инвестиции, беше отхвърлен. Това води до извода, че някой се страхува от тази проверка, че някой иска да прикрива някого. Вместо това чухме изказвания от рода на това, че Министерството на правосъдието ще възлага проверки по някои случаи, но избирателно. Т.е. там, където някой се е изцапал, ще бъде прикрит", коментира още Хамид.

Той обърна внимание, че тази тема е била отворена по списъка "Магнитски" и ДПС имат най-големия интерес всеки случай да бъде проверен. Депутатът поясни, че за такива проверки ще настояват и пред Брюксел.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.