Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 3 май

Прогноза за България за 3 май

През следващото денонощие ще остане дъждовно. През нощта и утре до обяд валежите ще са значителни, след обяд на места в южните райони - интензивни и придружени с гръмотевици. Източният вятър ще отслабва и по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните ще са предимно между 11° и 16°, в югоизточните райони до 18°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за май.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от север и с него ще нахлуе студен въздух, границата на снеговалежа ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. След обяд в южните райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който през нощта срещу сряда ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 13° - 15°, температурата на морската вода е 14° - 16°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. / НИМХ-БАН

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.