Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 27 септември

Прогноза за България за 27 септември

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, над източната половина от страната предимно значителна. В нощните часове и утре преди обяд, на отделни места, главно в югоизточните райони ще превали дъжд. Повече слънце ще има утре през деня над Западна България. Вятърът в източната половина от страната ще се задържи от север-североизток, слаб, по Черноморието до умерен. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, в крайните източни райони до 12°-13°. Максимални - между 17° и 22°, в София 18°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месец септември и през деня ще продължи бавно да се повишава.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, но над западните райони, а по-късно през деня и над останалите планински масиви - с по-съществени разкъсвания и намаления. Само на отделни места по старопланинското било и в Странджа и Сакар ще превали. По високите части на планините вятърът ще е предимно от север, умерен. Максимална температура на 1200 м - около 11°, на 2000 м - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд все още предимно значителна. Главно в южните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е от север-североизток, до умерен. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 20°-21°. вълнението на морето ще бъде 2, главно по южното крайбрежие до 3 бала. / НИМХ-БАН

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.