Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Жълт код за опасно време е обявен за цялата страната

Жълт код за опасно време е обявен за цялата страната

Жълт код за опасно време е обявен за цялата страната, сочи справка на сайта на сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В 26 области в страната е в сила предупреждение за сняг и поледици, изключение са само областите Варна и Бургас. Очакват се валежи от сняг и образуване на тънка и неравномерна снежна покривка.

В 12 области е обявен жълт код за силен вятър. Това са Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол и Бургас, Хасково и Кърджали, където се очаква поривите на вятъра да достигнат 22 м/с.

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на НИМХ. В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София - 5 см. Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.