Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 10 януари

Прогноза за България за 10 януари

През нощта ще бъде облачно и на места ще има превалявания от сняг. В крайните югоизточни райони валежът ще е интензивен, там и температурите ще се повишават. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, по-високи по южното крайбрежие; в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20°. Утре ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България. През нощта срещу сряда и в Североизточна България валежът ще се усили. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9-11° в Северозападна България, до 2-3° в крайните югоизточни райони.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде облачно със снеговалежи, по-интензивни по южното крайбрежие. Температурите през деня ще се повишават и след пладне мокрият сняг ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда на места ще има поледици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 5°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще се усили, след обяд до 3-4 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.