Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българи и испанци са задържани при мащабна полицейска операция срещу контрабанда на цигари в Испания

Българи и испанци са задържани при мащабна полицейска операция срещу контрабанда на цигари в Испанияснимка: bnr.bg

Правителствата на България и Испания съобщават със задоволство за успешната полицейска операция за разбиване на престъпна организация за контрабанда на цигари, действаща в Испания и ръководена от български граждани. Предявено е обвинение за престъпления срещу индустриалната собственост и данъчни нарушения, както и за пране на пари и принадлежност към престъпна организация. Операцията е пореден пример за плодотворното сътрудничество между Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към Министерството на вътрешните работи на България и Националната полиция и Дирекцията за митнически надзор на Испания.
 
До момента са задържани 20 български и двама испански граждани. Не се изключват последващи арести. В Испания са разбити три нелегални фабрики за цигари, собственост на посочената българска престъпна организация. Съдейки по обема на конфискувания материал и оборудване в разкритите фабрики, тази операция може да се счита за една от най-значимите в областта на борбата с организираната престъпност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.