Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Снегът затвори пътищата в пет области и части от магистрали

Снегът затвори пътищата в пет области и части от магистрали

Тежкият снеговалеж доведе до затваряне на пътищата за всички видове автомобили в пет области. Това обяви пред Би Ти Ви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на извънредна пресконференция за състоянието на пътните настилки в страната.

Затворените за движение области са Силистра, Русе, Добрич, Разград и Шумен. Там на места видимостта е едва 10 метра и от Агенция "Пътна инфраструктура" са преценили, че най-безопасно ще бъде спирането на движението за всички превозни средства.

Част от магистрала "Тракия" също е затворена. Отсечката от Карнобат до Бургас е забранена за движение на всички видове превозни средства. Един от обходните маршрути – от Петолъчката до Бургас, също е затворен. Обстановката по магистрала "Хемус" е тежка и това е наложило спирането на движението по нея във варненска област.

Затоврени за движение за всички видове превозни средства са проходите "Върбишки", "Златишки", "Троянски", "Твърдишки" и "Петрохан". Използването на вериги е задължително за проходите "Пампорово", "Рожен" и "Превала".

Павлова уточни, че забраната за движение на камиони важи за цялата страна. Очаква се от обяд да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили, но само в посока Гърция – от София до Кулата. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.