Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Днес е Денят на София

Днес е Денят на Софияснимка: monitor.bg

Днес е Денят на столицата на България - София. Той съвпада с християнския празник, в който Българската православна църква почита паметта на светите мъченици София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов.

Официалните тържества започват с тържествената сесия на Столичния общински съвет, на която ще бъдат раздадени звания "Почетен гражданин" на председателят на българска академия на науките (БАН) акад. Стефан Воденичаров и бившият посланик на Израел Н Пр. Шаул Камиса Раз.

Света литургия ще бъде служена от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит от 9.00 часа пред храм "Света София". След това от 11.30 часа пред църквата ще има водосвет и официална церемония за издигане знамето на града. В 18.30 часа в Софийската опера и балет ще бъдат връчени наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

През целия ден посетителите ще влизат безплатно в столичната Зоологическа градина, Парка-музей "Врана", Софийска градска художествена галерия и Музея за история на София. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники