Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Осветиха икона на св. Георги за бесарабските българи

Осветиха икона на св. Георги за бесарабските българиснимка: bgnes.com

Пасхална Света литургия се отслужи в морския храм „Св. Николай Чудотворец” във Варна. След Литургията се състоя молебен на копие на чудотворната икона на Св. великомъченик Георги – Зограф от Зографския манастир, изработено по поръчка от варненски иконописец, която бе осветена навръх Великден в манастира Атон, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Тя е подарък на Църковното настоятелство за празника на храм „Св. вмчк. Георги Победоносец” в гр. Тараклия, Република Молдова, където живее най-голямата българска общност зад граница. От град Тараклия пристигна църковна група, която предварително отнесе иконата до манастира на Св. Георги Зограф на Света Гора. Там копието бе приложено към образа на светеца, изографисал се по чуден начин.

На 5 май от Варна ще отпътува група християни на поклонническо пътуване в Молдова, която ще участва на 6 май в храмовия празник на град Тараклия и ще посети и други селища на бесарабски българи и няколко манастира.

Иконата ще остане завинаги в храма „Св. вмчк. Георги Победоносец” в гр. Тараклия, в знак на духовното единство на православните християни и на православните българи по света. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.