Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кабинетът отпусна 43 млн. лв. за "Дупката" в центъра на Варна

Кабинетът отпусна 43 млн. лв. за "Дупката" в центъра на Варнаснимка: dnevnik.bg

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджет на общината Варна за 2018 г. 43,2 млн. лв.

По бюджета на община Варна е предвиден допълнителен трансфер за разрешаване на инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна.

В петък общинските съветници след бурен дебат приеха с мнозинство от 28 гласа предложение на комисията по собственост общината да придобие 100% имота, известен като дупката, който в момента е в активите на ЦУМ АД.

Съветниците бяха единодушни обаче, че имотът трябва да се откупи от пловдивския бизнесмен Георги Гергов, който в момента е най-големият акционер на дупката. Откупването можеше да стане само ако държавата отпусне финансиране в размер на 43,2 млн. лв.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.