Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министерството очаква сигнали за нарушения по плажовете на телефон и имейл

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

От днес българските и чуждестранните туристи могат да подават сигнали за нарушения по плажовете на горещ телефон или на имейл. Табели, които ги информират за правата им и за начина на подаване на сигналите, вече се монтират на плажовете в курортите в страната, съобщи пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Оператор ще приема сигналите на живо в делничните дни в рамките на нормалното работно време. През останалите часове недоволните могат да записват гласови съобщения или да използват електронната поща.

Досега са сключени договори за концесия на 55 плажа, а 58 са дадени под наем. От думите на министъра се разбра, че досегашните проверки - на 28 плажа, са показали малобройни нарушения: на 3 плажа не е имало медицинско обслужване и повече временни търговски обекти от предвиденото, на един не е имало достъп до водата, а на два зоната за свободно плажуване е била по-малка от 50%.

Ангелкова съобщи, че Съвет за кадрите в туризма ще чертае краткосрочни и дългосрочни мерки за обучение и задържане на персонала. Най-голям бил проблемът с изпълнителските кадри - пикола, рецепционисти, сервитьори, бармани, които са и най-близо до клиента и се грижат за доброто му прекарване.

Министърът напомни, че от май тази година с промени в закона хотелиерите и ресторантьорите ползват облекчения при наемането на сезонни работници от трети страни. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники