Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ТАСС: Туристи от Санкт Петербург за второ денонощие не могат да излетят от Бургас

ТАСС: Туристи от Санкт Петербург за второ денонощие не могат да излетят от Бургас

Руски туристи от Санкт Петербург за второ денонощие не могат да излетят от летище „Бургас“. Самолетът на нискобюджетната авиокомпания „Вим Авиа“ и досега не е пристигнал в България, предаде ТАСС , позовавайки се на руското консулство във Варна.

„Самолетът за руснаците така и не пристигна. Фактически туристите са се оказали захвърлени на произвола на съдбата, нямайки право ни на ресторант, срокът на пътните им визи е приключил, нямат право и на безплатна храна, защото се намират извън летището. Няколко от тях вече купуват билети за редовни полети“, заяви вицеконсулът Галина Петровская.

По рано бе съобщено че транспортната полиция в Санкт Петербург е провела проверка на съблюдаването на правата на пътниците заради задържането на полетите на „Вим Авиа“ Санкт Петербург-Варна и Санкт Петербург-Бургас.

Полетът от Бургас е трябвало да излети в три часа сутринта на 18 юли. По данни на руската прокуратура това не се е случило заради технически проблеми. От там съобщиха, че ще се заемат със случая. / Фокус

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники