Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Чадърите и шезлонгите на плажа през 2017 г. ще са много по-евтини, обеща Ангелкова

Чадърите и шезлонгите на плажа през 2017 г. ще са много по-евтини, обеща Ангелкова

Правителството прие методиката за определяне на минималното концесионно възнаграждение за плажовете и минималните критерии, по които ще се избират концесионерите, съобщи след заседанието на Министерския съвет министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

Предстои новите процедури, които ще се обявяват до края на годината, да са по новата методика, с което цените за чадърите и шезлонгите за следващото лято ще бъдат драстично по-ниски, заяви министърът.

Предвижда се базовата цена за чадъри и шезлонги за зависи от местоположението на плажа - ако той се намира на територия с население под 10 000 души, тя ще е 2 лв., над 10 000 души - 3 лв. и в национален курорт - 4 лв. при оценката на офертите тежестта на минималните цени на чадър и шезлонг ще е 40%.

Тя обясни, че всички концесии, които изтичат ще бъдат отдавани по новата методика. Сред тях са и 15 големи, посещавани плажа (Несебър – стар град, Дюни, трите части на плажа на Св. Влас и др.). За действащите договори ще бъдат водени индивидуални разговори за прилагане на новите правила.

В отговор на журналистически въпрос, министър Ангелкова съобщи, че вече има подадени над 200 сигнала на специалния телефон за нередности на морските плажове. Около 160 от тях са постъпили по телефон и около 40 – по e-mail. Основно министерството е било сезирано за неспазване на свободната зона от страната на концесионери/наематели, както и отделни случаи свързани с чистотата на морските плажове. „От тази седмица имаме и мобилна група на място на Черноморието, която да проверява постъпилите сигнали на морските плажове“, допълни Николина Ангелкова. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники