Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българите щели да похарчат средно по 1200 лв. за лятна ваканция, сочи проучване

Българите щели да похарчат средно по 1200 лв. за лятна ваканция, сочи проучванеснимка: dnevnik.bg

Осемдесет процента от българите са планирали почивка за лятото, показва проучване на "Профи кредит", проведено в България, Полша, Чехия и Словакия. Предпочитаната дестинация за българите е Гърция (39% от почиващите). Следват я Турция – 17%, Италия – 14%, и Испания – 11%.

"Българите обичат също така обаче да прекарват ваканцията си и в собствената си страна и две трети предпочитат местните плажове и планини," коментира Ондржей Локвенц, глобален маркетинг директор на дружествата "Профи кредит" в Европа.

Основният транспорт, използван за почивка, е автомобилът (80%), 20% предпочитат автобус, а 16% - самолет. Половината от почиващите българи предпочитат да отсядат в хотел, а 40% - в апартамент под наем. Любителите на каравани и палатки са 16%. Някои комбинират различни места за настаняване и затова процентът е повече от 100.

Най-малко средства за почивката си ще похарчат чехите – 1300 лв., словаците – 1340 лв., а българите – 1260 лв.

Всеки втори българин е готов да осигури средствата за ваканцията си със заем, това важи и за поляците. Чехите и словаците са по-предпазливи и едва четвърт от тях, биха взели пари на кредит. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники