Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Замъкът „Влюбен във вятъра” е в Топ 5 на най-красивите замъци в Европа

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

В конкурса за „Най-добрите европейски дестинации” на организацията European Best Destinations, Замъкът в Равадиново се нареди на четвърто място сред най-красивите замъци на Европа. Пред него са само замъкът „Пена“ в Португалия, „Алказар“ в Испания и „Нойшванщайн“ в Германия.

По време на  официалната церемония  на 13 август  2016 година министърът на туризма Николина Ангелкова подчерта, че отличието е важно признание за целия  туристически отрасъл у нас: „Четвъртото място, което зае българският замък в международната класация, е стойностно с това, че другите  замъци в Европа са с многовековна история, а „Влюбен във вятъра“ е съграден от двете ръце на собственика си и с труда на неговото семейство. Атракции, като замъка в Равадиново, ни позволяват да предлагаме различен туристически продукт. Подобни високи международни отличия привличат внимание към България, което е предпоставка за развитието на българския туризъм“.

По време на празничната  церемония Замъкът  официално влезе и в редиците на Световната туристическа организация към ООН. / БНР

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники