Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Върнахме си руските туристи, радва се министър Ангелкова

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Ръст от 15% или 3 млн. и 100 хил. туристи за първото полугодие у нас, отчете министърът на туризма Николина Ангелкова в България сутрин.

По думите й това е най-добрият резултат от 1990 г. и демократичните промени насам.

"Надявам се с тези темпове да вървим и до края на годината, за да можем да отчетем и най-успешната година в българския туризъм", коментира тя.

За юни има повишение на туристи с 28%, което е рекордно спрямо същия месец на предходните години, отчете още министър Ангелкова.

Приходите от нощувки за юни също отбелязват осезаем ръст - 163 млн. лева, което е над 20% ръст, добави тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Към момента има най-голям ръст от германски туристи като за първото полугодие, той е около 40%, а само за юни е 65%. В абсолютна стойност са на първо място. От Полша - имаме ръст от 100% за първото полугодие, а за юни - 177%. Румъния продължава да бъде един от най-устойчивите ни пазари и ръстът за тях за юни беше 44%. Върнахме си руските туристи. Великобритания също е в топ 10 и има ръст на британски туристи", посочи министърът на туризма.

Фокусът на ресорното ведомство ще падне върху културно-историческия туризъм, балнео- и спа туризма, екотуризма, вино и гурме. Целта е България да стане целогодишна дестинация, тъй като в момента 70% от приходите са от летен туризъм, отбеляза Ангелкова. / bgonair.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники