Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Курортен комплекс Албена получи първия стикер „100% ваксинирани“

Курортен комплекс Албена получи първия стикер „100% ваксинирани“

Курортен комплекс Албена стана първият курорт по Черноморието и в цяла България, който получи стикер „100% ваксинирани“. Стикерът е изготвен от Министерството на здравеопазването и днес бе представен и символично залепен от министъра на туризма Стела Балтова. Преди това служебният министър заедно с главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев и директора на Регионална здравна инспекция - Добрич д-р Светла Ангелова се запознаха с противоепидемичните мерки в курорта и посетиха временния ваксинационен център, обособен там.

Към момента Албена е единственият комплекс, който е намерил успешно решение за осигуряването на място за настаняване за карантинирани контактни лица, в случай на установяване на заразен с COVID-19. Министър Балтова посети определената за тази цел вилна част, където хората, въпреки изолацията, ще могат да продължат ваканцията и да се насладят на почивката си. Карантинираните ще бъдат настанявани в самостоятелни вили, в които ще получават необходимата помощ, готова храна или ще могат сами да си я приготвят.

По време на посещението стана ясно още, че централното звено на комплекса е 100% ваксинирано, а средният процент за целия персонал е 75%. Стремежът е до началото на юли той да стане 80%, както и цели хотели да са 100% ваксинирани.

В момента в комплекса има 6 отворени хотела, а до края на седмицата се очаква броят на гостите да достигне 4 000. В местата за настаняване са отседнали освен български туристи, много румънци, украинци, чехи и французи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.