Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Проданов: Ще градим имидж на България и като дестинация за здравен туризъм

Министър Проданов: Ще градим имидж на България и като дестинация за здравен туризъм

Ще градим имидж на България и като дестинация за здравен туризъм, в това число усъвършенстване на нормативната рамка и подобряване на средата за развитие на този тип туристически продукт. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос.

Министърът подчерта, че страната ни има всички природни дадености, които ни дават огромно предимство за популяризиране на здравния, балнео и спа туризма, като това би допринесло и за развитието на годишния туристически сезон. По темата предстои да работи консултативен съвет, който ще включва представители на три министерства - на туризма, здравеопазването и околната среда и водите, както и представители на четирите партии в коалицията.

По думите на министъра усилията на Министерството на туризма са насочени и към въвеждането на ваучери за „здравна превенция“, които са доказано ефективен механизъм за повишаване на туристопотока. „Също така прилагането им в балнео и СПА курортите на страната ще повиши превенцията и профилактиката, като част от здравето на хората“, бе категоричен той.

В плана за развитие за здравен туризъм е заложено и балансирано и интегрирано развитие на здравния туризъм на регионално ниво, както и подобрено маркетиране на международния и вътрешния пазар.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.