Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Най-много стоки сме внасяли от Германия, Италия, Румъния и Гърция

Най-много стоки сме внасяли от Германия, Италия, Румъния и Гърция

През периода януари - февруари 2016 г. износът на България за ЕС се увеличава с 2.0% спрямо същия период на 2015 г. и е в размер на 4 552.9 млн. лева, съобщиха от НСИ.

Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Обединеното кралство, които формират 68.3% от износа за държавите - членки на ЕС.

През февруари 2016 г. износът за ЕС се увеличава с 5.7% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2 290.2 млн. лева.

Вносът на България от ЕС през периода януари - февруари 2016 г. намалява с 1.5% спрямо същия период на предходната година и е на стойност 4 860.5 млн. лв. по цени CIF. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Германия, Италия, Румъния, Гърция и Испания.

През февруари 2016 г. вносът на България от държавите - членки на ЕС, намалява с 1.0% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2 597.5 млн. лева.

Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - февруари 2016 г. е отрицателно и е на стойност 307.6 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото е положително и е в размер на 22.9 млн. лева. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 10 Май 2016 12:36
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.