Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лукарски: Подновяваме търговските връзки с Русия

Божидар ЛукарскийБожидар Лукарский

Икономическите отношения между България и Русия са в голямо "размразяване" от година насам и двете страни имат интерес от възстановяване на стокообмена. Това каза в Бургас министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Той изрази надежда Великобритания да не оттегли членството си в ЕС и сподели, че това е негово лично пожелание за предстоящия му рожден ден.

"Излизането на Великобритания от ЕС ще се отрази негативно върху всички страни членки на Съюза, но най-вече на кралството", прогнозира Лукарски. Причината според него е икономическия ефект, който ще бъде постигнат - загуба на пазари и загуба на доставчици на Англия.

"За нас също няма да е особено леко, защото Великобритания е един от най-големите донори в общата каса на ЕС, по отношение евро средствата, които финансират евро програмите", поясни още министърът.

"На 23 юни имам рожден ден. Пожелавам си като подарък за този ден Великобритания да не излиза от ЕС и мисля, че макар и с малко, може би под един процент, привържениците за оставането й в ЕС ще надделеят в този референдум", заяви той. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники