Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Индонезия се интересува от създаване на малки и средни фирми в България

Индонезия се интересува от създаване на малки и средни фирми в България

Индонезия се интересува от създаването на малки и средни фирми в България. Това стана ясно по време на срещата на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с ръководителя на парламентарната делегация на югоизточната страна Мухамад Хисджам, която е на посещение у нас. Бизнесът от Индонезия гледа на България като мост към страните от региона и към Европейския съюз. Затова може да се създадат фирми за търговия и производство, посочи Хисджам.

Възможностите за развитие на икономическите отношения между България и Индонезия са с огромен потенциал, каза от своя страна Мариета Захариева. По-специално те могат да се задълбочат в търговията, инвестициите и туризма. България има много стратегическо местоположение на Балканите и в Югоизточна Европа, като допълним и членството в Европейския съюз. Двете международни пристанища във Варна и Бургас могат да бъдат база за продуктите на Индонезия към пазарите в региона и към другите европейски пазари, заяви Захариева.

През 2015 г. двустранната търговия между България и Индонезия възлиза на 101.4 млн. щ.д., което е увеличение от 24.2 % спрямо предходната 2014 г. Износът на България за този период е на стойност 61 млн. щ.д. (увеличение от 62.5 %), а вносът от Индонезия – 40.4 млн. щ.д. (спад от 8.4 %).

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 14 Юли 2016 14:48
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.